leczo

Leczo

Czas przygotowania: około 45 minut

Ilość porcji: 4-6

Składniki:

– 2 papryki czerwone

– 2 papryki żółte

    -2 średnie cukinie

        – 1 duża cebula

        – 2 ząbki czosnku

        – 400g kiełbasy

        – 1 puszka pomidorów krojonych

        – 1 łyżeczka słodkiej papryki

        – 1 łyżeczka ostrej papryki

        – sól, pieprz do smaku

        – oliwa do smażenia

        Sposób przygotowania:

        – Papryki, cukinie i cebulę pokroić w paski, czosnek posiekać.

        – Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę i czosnek.

        – Dodać pokrojone papryki i cukinie, smażyć przez około 5 minut.

        – Następnie dodać pokrojoną kiełbasę i smażyć razem przez kolejne 5 minut.

        – Dodać pomidory z puszki, przyprawy i dusić wszystko razem przez około 20 minut.

        – Doprawić solą i pieprzem do smaku.

        Podanie:

        Leczo podawać gorące, najlepiej z pieczywem lub ryżem. Można również posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego!

        Dodaj komentarz

        Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *