Parówki w cieście francuskim

Czas przygotowania: 45 minut

Liczba porcji: 4

Składniki:

  • 8 parówek
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego XXL
  • 8 plasterków żółtego sera
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C.
  2. Gotowe ciasto francuskie pokroić na 8 równych prostokątów.
  3. Każdą parówkę owinąć w plasterek sera, a następnie zawijać w przygotowane kawałki ciasta francuskiego.
  4. Parówki w cieście układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą posmarować roztrzepanym jajkiem.
  5. Piec 20-25 minut do uzyskania złotego koloru.
  6. Podawać z keczupem lub sosem czosnkowym, surówką lub ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *