Zupa cebulowa z kabanosem

Czas przygotowania: 60 minut

Liczba porcji: 6

Składniki:

  • 1 kg cebuli
  • 100 g masła
  • 1 l bulionu
  • 1 puszka pomidorów
  • 150 g kabanosów
  • 3 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę obrać i pokroić w plasterki.
  2. Na dnie garnka rozpuścić masło i dodać pokrojoną cebulę. Dusić przez 20-30 minut na średnim ogniu.
  3. Wlać bulion i pomidory z puszki, gotować przez około 15 minut.
  4. Dodać pokrojone w kawałki kabanosy i gotować jeszcze 5 minut.
  5. Całość zabielić śmietaną, doprawić solą i pieprzem.
  6. Zupę podawać gorącą z grzankami albo pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *