Czas przygotowania: 15-10 minut
Liczba porcji: 4
Składniki:
- 4 parówki
- 4 kromki chleba
- 2 łyżki masła
- 4 żółtka
- 1 łyżka mleka
- sól
- pieprz
- 1 łyżka masła
- sos musztardowo-miodowy
- 3 łyżki musztardy
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżka octu jabłkowego lub soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Parówki ponacinać, a następnie położyć na ruszt i grillować przez około
10 minut. - Każdą kromkę chleba smarować masłem i opiekać na grillu przez 3 minuty po każdej ze stron.
- Żółtka roztrzepać z mlekiem, solą i pieprzem. Usmażyć na rozgrzanym maśle
w formie omleta. Podzielić na 4 części. - Składniki na sos musztardowo-miodowy dokładnie wymieszać.
- Na opieczoną kromkę chleba nakładać usmażone żółtko, parówkę i polewać sosem musztardowo-miodowym.
- Podawać na ciepło z sałatą lub ulubionymi warzywami.
Najnowsze komentarze