Składniki
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- 1 duża biała cebula
- 3 jajka
- 4 łyżki bułki tartej
- 10 mini kabanosów klasycznych Maestro Henryk Kania
- ½ puszki kukurydzy
- 100 g żółtego sera
- Sól
- Pieprz
- Czosnek granulowany
- 100 g boczku wędzonego
PRZYGOTOWANIE:
1
Do miski przekładamy zmielone mięso z indyka. Wbijamy jajka, wsypujemy bułkę tartą, dodajemy posiekaną bardzo drobno cebulkę. Doprawiamy solą i pieprzem.
2

Mięso dokładnie wyrabiamy na zwartą i jednolitą masę. Wsypujemy odsączoną kukurydzę i ponownie wyrabiamy.
3
Do foremki wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy połowę mięsnej masy, wygładzamy. Następnie rozkładamy pokrojone w kółeczka kabanoski.
4
Na kabanosach rozkładamy starty na średnich oczkach żółty ser. Na ser wykładamy resztę mięsa. Na wierzchu rozkładamy plastry boczku.
5
Pieczeń pieczemy w 190*C przez 60 minut. Ostawimy do wystudzenia, kroimy na plastry. Pieczeń jest pyszna na ciepło jak i na zimno.
Smacznego!
Autor przepisu: