6 porcji
1,5 godziny

SCHAB PIECZONY Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ

Składniki

  • 3 łyżki oliwy
  • Główka czosnku
  • Sól, pieprz(pół łyżeczki)
  • Kg schabu
  • 2 białe kiełbasy
  • 10 szalotek

PRZYGOTOWANIE:

1

Mieszamy olej z jedna główką czosnku solą i pieprzem. Schab czyścimy, robimy nacięcie przez środek i smarujemy marynatą. Wstawiamy do lodówki najlepiej na noc.

 

2

W nacięcie w schabie wkładamy białe kiełbasy. Nafaszerowane mięso razem z marynatą, cebulami i lekko nadgniecioną główką czosnku wkładamy do rękawa do pieczenia.




3

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C przez 60 min. Na 10 min przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw. Polewamy powstałym sosem.

4

Podajemy pokrojony w plastry polany sosem , z upieczonymi szalotkami.

Smacznego!

Polecany produkt:

Kiełbasa Biała z Szynki