środa, 22 sierpnia 2018

Barbarian Race w Tychah za nami

W miniony weekend na terenach wokół jeziora Paprocany w Tychach odbył się kolejny tegoroczny bieg przeszkodowy z cyklu Barbarian Race. Na uczestników czekały dwa dystanse – 7 km oraz 13 km. Byliśmy jednym z partnerów wydarzenia.

Nowością była fala FUN, dla osób stawiających pierwsze kroki w OCR. Organizatorzy zapowiadali, że impreza będzie nawiązywała klimatem do I Powstania Śląskiego. Rywalizacja zawodników w serii Elite i Open odbywała się według nowych zasad. – Tyski Barbarian będzie miał szczególny charakter. W ten sposób chcemy okazać wojowniczą solidarność z Powstańcami, którzy właśnie w Paprocanach pokonali artylerię wroga w I Powstaniu Śląskim. Wokół jeziora przygotowaliśmy ponad 35 najlepszych przeszkód, które dostarczą niezapomnianych przeżyć nawet najbardziej wymagającym zawodnikom – zapowiadał Grzegorz Szczechla, szef Barbarian Race na łamach portalu biegowe.pl.

Dwudniowa impreza rozpoczęła się w sobotę od biegu w formule Rebelia na dystansie 6 km z ponad 20 przeszkodami. Równolegle toczyła się rywalizacja w Barbarian Arrow, na sprinterskim dystansie 300 metrów z ośmioma przeszkodami znanymi z trasy Barbarian Race. Starty odbywały się dwójkami, najpierw w seriach eliminacyjnych, a potem w finale, do którego awansowały cztery najlepsze kobiety oraz czterech najlepszych mężczyzn.

W niedzielę odbył się bieg w formule Furia na dystansie 13 km z ponad 30 przeszkodami. Przez cały weekend trwały zawody Barbarian Kids dla dzieci w wieku od 4 do 12 lat. Nasza firma wsparła uczestników wydarzenia kabanosami Maestro dokładanymi do wszystkich giftpacków.

Dyrektor ds. PR i relacji inwestorskich