poniedziałek, 23 kwietnia 2018

ZM Henryk Kania Diamentem Forbes'a 2018

18 kwietnia, w środowy wieczór w katowickim Hotelu Monopol, odbyła się 11. już gala rozdania prestiżowych nagród bizneoswych - Diamentów Forbes'a. Na szóstym miejscu w wojeództwie śląskim uplasowały się ZM Henryk Kania S.A. Średnia ważona wzrostu Spółki wyniosła ponad 32 proc. Wyróznienie odebrał Paweł Sikora, Public Relations Manager pszczyńskiej Spółki.

Już po raz jedenasty w porozumieniu z redakcją miesięcznika „Forbes” firma Bisnode Polska opracowała zestawienie najbardziej dynamicznie rozwijających się firm w kraju. Wszystkie przedsiębiorstwa, które znalazły się na naszej liście, mogą szczycić się tytułem „Diament Forbesa 2018” - czytamy na stronie internetowej Forbes'a.

W zestawieniu znalazły się firmy, które w trzech ostatnich latach najszybciej zwiększały swoją wartość. Brano pod uwagę firmy, które złożyły do KRS sprawozdanie finansowe za rok obrachunkowy lub opublikowały je w Monitorze Polskim B. Eliminowane są przedsiębiorstwa znajdujące się w upadłości lub likwidacji. Pozostały te o dodatnim wyniku finansowym i o współczynniku ryzyka niższym niż 4, ocenianym wg ratingu Bisnode.

ZM Henryk Kania zajęły bardzo wysokie, szóste miejsce w województwie śląskim w kategorii firm z przychodami powyżej 250 milionów złotych. Nagrodę odebrał Paweł Sikora, PR Manager firmy.