Czas przygotowania: 40 minut
Liczba porcji: 4
Składniki:
- 1 średnia główka kapusty
- 2 szklanki bulionu lub wody
- 2 listki laurowe
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 4 ziarenka pieprzu
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 300 g kiełbasy śląskiej
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Kapustę umyć, obrać z zewnętrznych liści i poszatkować w drobne paski. Gotować w bulionie lub wodzie z dodatkiem listków laurowych, ziela angielskiego oraz pieprzu przez około 15 minut.
- Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, a następnie dodać plasterki kiełbasy śląskiej.
- Smażyć przez około 3 minuty. Dodać koncentrat pomidorowy i trzymać na ogniu jeszcze 2-3 minuty.
- Kiełbasę z cebulą dodać do kapusty, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Całość podsmażać przez 5 minut.
- Podawać na gorąco.
Najnowsze komentarze