Parówka z chlebkiem oraz żółtkiem z grilla w sosie musztardowo-miodowym

Czas przygotowania: 15-10 minut

Liczba porcji: 4

Składniki:

  • 4 parówki
  • 4 kromki chleba
  • 2 łyżki masła
  • 4 żółtka
  • 1 łyżka mleka
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka masła
  • sos musztardowo-miodowy
  • 3 łyżki musztardy
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka octu jabłkowego lub soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Parówki ponacinać, a następnie położyć na ruszt i grillować przez około
    10 minut.
  2. Każdą kromkę chleba smarować masłem i opiekać na grillu przez 3 minuty po każdej ze stron.
  3. Żółtka roztrzepać z mlekiem, solą i pieprzem. Usmażyć na rozgrzanym maśle
    w formie omleta. Podzielić na 4 części.
  4. Składniki na sos musztardowo-miodowy dokładnie wymieszać.
  5. Na opieczoną kromkę chleba nakładać usmażone żółtko, parówkę i polewać sosem musztardowo-miodowym.
  6. Podawać na ciepło z sałatą lub ulubionymi warzywami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *