Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 2-3
Składniki:
- 100 g kiełbasy krakowskiej
- 4 łyżki pestek dyni
- 2 garści rukoli
- 2 garści świeżego szpinaku w listkach
- 100 g sera z niebieską pleśnią
- 8 pomidorów suszonych w oleju
- 3 łyżki oleju od suszonych pomidorów
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C.
- Kiełbasę krakowską pokroić na cienkie plasterki. Następnie ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15 minut.
- Pestki dyni prażyć na suchej patelni przez około 3-4 minuty.
- Rukolę i szpinak opłukać i osuszyć. Ułożyć na półmisku.
- Pokrojony w kostkę ser oraz pomidory w paseczkach rozsypać na rukoli
i szpinaku. - Całość polać olejem od pomidorów. Oprószyć solą i pieprzem.
- Wyłożyć na sałatkę chipsy z kiełbasy i posypać uprażonymi pestkami dyni.
Najnowsze komentarze