1 porcja
20 minut

FASZEROWANE PARÓWKI MAESTRO

Składniki

  • 1 opakowanie Parówek z szynki z linii Maestro Henryk Kania
  • 10 cebulek marynowanych
  • 1 ogórek kiszony
  • 100 g żółtego sera
  • 6 łyżeczek pikantnego keczupu
  • prażona cebulka

PRZYGOTOWANIE:

1

Cebulki i ogórka siekamy bardzo drobno. Ser ścieramy na tarce na drobnych oczkach lub siekamy bardzo drobno podobnie jak cebulki i ogórka. Do naszego farszu dodajemy keczup i wszystko ze sobą mieszamy.


2

Parówki nacinamy na środku starając się przeciąć jak najniżej, ale jednocześnie nie uszkadzając błonki, żeby nic nie uciekało nam dołem.





3

Następnie nasze parówki faszerujemy powstałym farszem i grillujemy na patelni grillowej. Można je na początku podlać niewielką ilością wody.

4

Podajemy posypane prażoną cebulką.

Smacznego!


Polecany produkt:

Parówki z szynki