2 porcje
30 minut

GRILLOWANE KIEŁBASKI BIAŁE W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ

Składniki

  • 10 cienkich białych kiełbasek Maestro
  • 4 łyżki wody
  • 1 czubata łyżka musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu
  • 0,5-1 łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego

PRZYGOTOWANIE:

1

Wszystkie składniki (po za kiełbaskami) mieszamy ze sobą, tworząc marynatę.


2

Kiełbaski nacinamy, zalewamy marynatą, wkładamy do lodówki na przynajmniej 12 godzin.






3

Grillujemy na średnim ogniu, do zrumienienia, od czasu do czasu smarując je pozostałą marynatą.

Smacznego!