Składniki
- 1/2 szklanki mleka (1 szklanka = 250 ml)
- 1/4 szklanki oleju
- 1 jajko
- 1 szklanka mąki pszennej (160g)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- sól, pieprz
- Dodatkowo
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 7 mini kabanosków
PRZYGOTOWANIE:
1
W pierwszej misce wymieszać mleko, olej i jajko, w drugiej mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Suche składniki połączyć z mokrymi.
2

Ciasto doprawić do smaku i zmieszać z pokrojonymi w kostkę jajkami. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek).
3
W środku każdej babeczki umieścić po jednym mini kabanosku (powinien odrobinę wystawać ponad surowe ciasto.)
4
Całość piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni.
Smacznego!
Autor przepisu: