2 porcje
30 minut

MUFFINY Z GOTOWANYM JAJKIEM I MINI KABANOSKAMI

Składniki

  • 1/2 szklanki mleka (1 szklanka = 250 ml)
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki pszennej (160g)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól, pieprz
  • Dodatkowo
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 7 mini kabanosków

PRZYGOTOWANIE:

1

W pierwszej misce wymieszać mleko, olej i jajko, w drugiej mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Suche składniki połączyć z mokrymi.


2

Ciasto doprawić do smaku i zmieszać z pokrojonymi w kostkę jajkami. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek).






3

W środku każdej babeczki umieścić po jednym mini kabanosku (powinien odrobinę wystawać ponad surowe ciasto.)


4

Całość piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni.


Smacznego!

Autor przepisu: