2 porcje
30 minut

PENNE Z KABANOSEM MAESTRO

Składniki

  • makaron penne 1i 1/2 szklanki
  • kabanosy pieczone Maestro Henryk Kania
  • pomidor 2 szt.
  • czosnek 2 ząbki
  • przecier pomidorowy mały
  • cebula 1 średnia
  • starty ser żółty do posypania potrawy
  • szczypiorek świeży
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE:

1. Ugotować makaron penne w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.
2. Kabanosy pokroić w grube plastry i podsmażyć razem z cebulą na patelni do zarumienienia. Przyprawić do smaku. 
3. Następnie dodać czosnek i chwilę mieszać.
4. Dodać przecier i posiekane pomidory. Dusić do 15 minut mieszając.
5. Gotowy sos i składniki wymieszać z makaronem. Wyłożony na talerz makaron i sos można posypać startym parmezanem oraz dużą ilością szczypiorku. Można także dodać przyprawy do smaku.

Polecany produkt: