Składniki
- 2,5 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
- 2 jajka
- 125 g rozpuszczonego masła
- 1 szklanka mleka
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki drobno pokrojonej czerwonej papryki
- 2 łyżki drobno pokrojonej zielonej papryki
- 80 g kabanosów (użyłam mini kabanoski classic od Henryk Kania)
PRZYGOTOWANIE:
1
W misce wymieszać mleko z jajkami i rozpuszczonym, zimnym masłem.
2

Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól, paprykę ostrą i posiekaną natkę pietruszki, wymieszać.
3
Na końcu dodać drobno pokrojone papryki i kabanosy, wymieszać.
4
Foremkę do babeczek wyłożyć papilotkami. Łyżką wykładać ciasto do 3/4 wysokości papilotek.
5
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 20-25 minut.
Autor: