6 porcji
50 minut

WYTRAWNE MUFFINY Z KABANOSEM I PAPRYKĄ

Składniki

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • 2 jajka
  • 125 g rozpuszczonego masła
  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki drobno pokrojonej czerwonej papryki
  • 2 łyżki drobno pokrojonej zielonej papryki
  • 80 g kabanosów (użyłam mini kabanoski classic od Henryk Kania)

PRZYGOTOWANIE:

1

W misce wymieszać mleko z jajkami i rozpuszczonym, zimnym masłem.


2

Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól, paprykę ostrą i posiekaną natkę pietruszki, wymieszać.






3

Na końcu dodać drobno pokrojone papryki i kabanosy, wymieszać.


4

Foremkę do babeczek wyłożyć papilotkami. Łyżką wykładać ciasto do 3/4 wysokości papilotek.


5

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 20-25 minut.


Autor: