4 porcje
40 minut

KABANOSY W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Składniki

  • 300 g pieczonych kabanosów Henryk Kania
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 rozmącone jajko
  • czarnuszka do posypania

KABANOSY W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Kabanosy w cieście francuskim to pyszna i szybka przekąska. Świetnie się sprawdzają na różnego rodzaju imprezach. Podajemy je na ciepło lub zimno z ulubionym sosem.

PRZYGOTOWANIE : 

1. Kabanosy jeżeli są bardzo długie przecinamy na pół

2. Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy na 0,5 cm paski, tyle ile mamy kiełbasek.

3. Piekarnik nagrzewamy do 200 *C.

4. Kabanosy owijamy paskami ciasta i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

5. Smarujemy je jajkiem i posypujemy czarnuszką.

6. Pieczemy około 5 minut aż ładnie się ciasto zarumieni.

7. Przekąski podajemy z sosem na ciepło lub zimno.

8. Smacznego

AUTOR:

www.kulinarnefantazjemarioli.pl