2 porcje
30 minut

KASZANKA Z JABŁKIEM I OREGANO, PODANA Z PIECZONYMI POMIDORAMI.

Składniki

  • opakowanie kaszanki grillowej classic Henryk Kania
  • jabłko
  • oregano
  • masło
  • do podania
  • gałązka pomidorków koktajlowych
  • bagietka
  • pieczone jabłko

PRZYGOTOWANIE:

1

Sposób I: Kaszankę zawinąć z pokrojonym na kawałki jabłkiem i oregano w folię aluminiową i grillować przez około 20 minut. Całość podać z grillowanymi pomidorkami koktajlowymi oraz bagietką z masłem.


2

Sposób II: Na tacce aluminiowej ułożyć kaszankę pomiędzy zioła oraz kawałki jabłka. Całość pieczemy bezpośrednio na ruszcie. Grillowane pomidorki koktajlowe mogą posłużyć jako świetny dodatek do zrumienionej z masłem bagietki.






Smacznego!

Autor: