1 porcja
20 minut

BIAŁA KIEŁBASA ZAPIEKANA W SOSIE CHRZANOWYM

Składniki

  • 2 białe kiełbasy z szynki
  • 1 cebula
  • 200 ml śmietany słodkiej, najlepiej 18%
  • 3 łyżeczki chrzanu ze słoika
  • sól, pieprz, papryka słodka do smaku
  • olej do podsmażenia cebuli

PRZYGOTOWANIE:

1

Białe kiełbasy naciąć z obu stron. Na patelni rozgrzać niedużą ilość oleju, cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na złoty kolor.


2

Następnie do cebuli wlać śmietanę, dodać chrzan, sól, pieprz i słodką paprykę, wymieszać. Dusić całość około 3-4 minut.





3

Sos wylać do niedużego naczynia żaroodpornego, na wierzchu położyć nacięte białe kiełbasy.


4

Piekarnik nagrzać do 190'C, piec kiełbasę około 10 minut, następnie odwrócić ją na drugą stronę i piec kolejne 15 minut.


Smacznego!

Autor przepisu: