Składniki
- 2 białe kiełbasy z szynki
- 1 cebula
- 200 ml śmietany słodkiej, najlepiej 18%
- 3 łyżeczki chrzanu ze słoika
- sól, pieprz, papryka słodka do smaku
- olej do podsmażenia cebuli
PRZYGOTOWANIE:
1
Białe kiełbasy naciąć z obu stron. Na patelni rozgrzać niedużą ilość oleju, cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na złoty kolor.
2

Następnie do cebuli wlać śmietanę, dodać chrzan, sól, pieprz i słodką paprykę, wymieszać. Dusić całość około 3-4 minut.
3
Sos wylać do niedużego naczynia żaroodpornego, na wierzchu położyć nacięte białe kiełbasy.
4
Piekarnik nagrzać do 190'C, piec kiełbasę około 10 minut, następnie odwrócić ją na drugą stronę i piec kolejne 15 minut.
Smacznego!
Autor przepisu: