Składniki
- 4 jajka klasy M
- 1 łyżka mleka
- pół kiełbasy śląskiej z szynki Maestro Henryk Kania
- szczypta słodkiej czerwonej papryki
- odrobina oleju do podsmażenia
- pieprz i sól do smaku
- mała garść kiełków rzodkiewki
- 3-4 pomidorki koktajlowe
PRZYGOTOWANIE:
1
Kiełbasę kroimy na plasterki i chwilę podsmażamy z obu stron na niewielkiej ilości oleju. Ściągamy z patelni i odkładamy na bok.
2

Do miski wbijamy jajka, dodajemy łyżkę mleka, słodką czerwoną paprykę i doprawiamy całość pieprzem i solą. Dokładnie i energicznie mieszamy składniki (np. ręczną trzepaczką).
3
Masę wylewamy na patelnię z niewielką ilością oleju. Chwilę smażymy pod przykryciem na małym ogniu. Gdy wierzch zacznie się ścinać układamy nasze plasterki kiełbasy, zostawiamy jeszcze chwilę. Następnie ostrożnie obracamy omlet na drugą stronę.
4
Podsmażamy (już bez pokrywki) aby wierzch z kiełbasą się ładnie ściął. Ściągamy z palnika, układamy plasterki pomidorków, posypujemy kiełkami rzodkiewki i składamy na pół.
Smacznego!
Autor przepisu: