4 porcje
20 minut

LETNIA SAŁATKA

Składniki

  • sałata lodowa
  • 2 opakowania kabanosów Maestro 60g
  • 1 duży granat
  • 3 plastry ananasa z puszki
  • rzodkiewka (ok. 70g),
  • czerwona cebula (ok. 60g)
  • 1 opakowanie roszponki
  • 100g pomidorków cherry
  • SOS
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z granatu
  • 1/3 łyżeczki kolorowego pieprzu

PRZYGOTOWANIE:

1

Sałatę porwać na kawałki i ukłożyć na półmisku. Kabanosy pociąć na ukośne kawałki i ułożyć na półmisku.


2

Roszponkę umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze części/kępki. Wyłożyć na półmisek. Ananas pokroić w drobną kostkę, cebulę w pióra i dodać do wcześniej wyłożonych produktów.




3

Granat obrać nad głębokim talerzem. Pestki dodać do wszystkich składników, a sok odlać do szklanki.


4

Przygotować dressing wlewając do naczynka oliwę z oliwek oraz sok z granatu. Wszystko dokładnie wymieszać.


5

Przygotowanym sosem dokładnie polać sałatkę. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Smacznego!