4 porcje
40 minut

PANIEROWANE NALEŚNIKI Z PARÓWKĄ

Składniki

  • mleko (500 ml)
  • jajko (2 szt)
  • sól (1 szczypta)
  • olej (3 łyżki)
  • woda (1 szklanka)
  • cukier (do smaku)
  • mąga (ok 200 g - ciasto nie może być zbyt gęste, ani zbyt rzadkie)
  • farsz
  • parówki (3 sztuki)
  • ser (100 g)
  • panierka
  • bułka tarta
  • jajko (2 szt)
  • olej (do zmażenia)

PRZYGOTOWANIE:

1

Składniki na naleśniki zmiksować ze sobą. W razie potrzeby dodać więcej mąki. Masę wlewać na patelnię kształtując naleśnik i smażyć z obu stron.


2

Na każdy naleśnik położyć trochę sera, na to parówkę. Calość zawinąć jak krokiety






3

Panierować każdy naleśnik z parówką w jajku, później w bułce tartej.


4

Tak zawinięte i opanierowane naleśniki smażyć na patelni z każdej strony, aż będą rumiane. Następnie możemy pokroić je w prążki i nabić na wykałaczki.


Smacznego!