2 porcje
50 minut

PARÓWKA ZAPIEKANA W BAKŁAŻANIE

Składniki

  • 1 bakłażan
  • 2 parówki z szynki Maestro
  • 200 g sera w kostce
  • bazylia, oregano, sól - do smaku
  • 1 łyżka oleju kokosowego

PRZYGOTOWANIE:

1

Bakłażana umyć, przekroić wzdłuż i oprószyć solą. W tym czasie ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach.


2

Po 10 minutach delikatnie wyciąć środek z bakłażana. Wydrążone "łódeczki" przyprawić bazylią i oregano a wycięty miąższ pokroić w kostkę o podsmażyć na rozgrzanym oleju.






3

Po podsmażeniu zawartością patelni wyłożyć bakłażana, dodać pokrojoną w cienkie plastry parówkę i obsypać startym serem.


4

Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika i zapiekać około 30 minut.


5

Można podawać z pieczonymi warzywami.


Smacznego!