1 porcja
15 minut

BRUSCHETTA Z POMIDOREM, BAZYLIĄ, PARÓWKĄ I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ

Składniki

  • 1 duża bułka lub ⅓ bagietki
  • 2 plastry szynki parmeńskiej
  • 1 parówka Maestro Classic
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 pomidor
  • kilka listków świeżej bazyli
  • sól morska, pieprz
  • 1 ząbek czosnku

PRZYGOTOWANIE:

1. Bułkę lub bagietkę pokroić na małe kromeczki.

2. Pomidora pokroić w małą kostkę.

3. Bazylię umyć, poszatkować i dodać do pomidora.

4. Zalać oliwą z oliwek, doprawić solą, pieprzem i rozgniecionym przez praskę czosnkiem.

5. Wyłożyć na każdą kromeczkę po 1 łyżce pomidorowej salsy.

6. Parówkę i plastry szynki podzielić na mniejsze części.

7. Każdy kawałeczek parówki zawinąć w mniejszym plasterku szynki.

8. Bruschetty wyłożyć na papier do pieczenia i piec około 10 minut w 200stopniach.