Składniki
- 1 opakowanie parówek z szynki Maestro
- 1 średniej wielkości cukinia
- olej - 2 łyżki
- mieszanka przypraw vegeta - do posypania
- Na sos czosnkowy
- 2 łyżki majonezu
- 1 mały jogurt naturalny
- 2 ząbki czosnku
- pieprz mielony
PRZYGOTOWANIE:
1
Przygotowujemy sos czosnkowy mieszając ze sobą jogurt naturalny z majonezem. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość mieszany i dodajemy świeżo mielonego pieprzu.
2

Cukinię kroimy w cienkie, poprzeczne paski. Następnie smarujemy je delikatnie olejem i sypiemy vegetą.
3
Parówki kroimy na ok 3 cm kawałki a następnie owijamy je plastrami z cukinii.
4
Całość pieczemy na rozgrzanym ruszcie przez około 10-15 minut. Podajemy z warzywami i sosem czosnkowym.
Smacznego!