6 porcji
20 minut

HOT DOGI AZJATYCKIE Z GRILLOWANĄ PARÓWKĄ I CHUTNEYEM Z CZERWONEJ CEBULI

Składniki

  • 6 parówek Maestro z szynki
  • 6 bułek do hot dogów
  • Rzodkiew japońska
  • Marchewka
  • Ogórek długi
  • Sól
  • Cukier 50 g
  • Ocet biały 120 ml
  • Woda 250 ml
  • Sos hoisin 120 ml
  • Majonez + sos sriraca
  • Papryka jalapeno
  • Kolendra świeża

Przygotowanie:

1. Zacząć od przygotowania surówki- pokroić marchewkę i rzodkiew w długie, cienkie paski, najlepiej przy użyciu obieraczki julienne.

2. Następnie wymieszać warzywa z cukrem, wodą, octem i dużą szczyptą soli.

3. Warzywa włożyć do lodówki.

4. Parówki zgrillować do uzyskania rumianej skórki.

5. Po włożeniu parówek w bułki, do każdej dodać po długim plasterku ogórka, sos hoisin, majonez sriracha, trochę surówki, kilka plastrów jalapeno i świeżej kolendry.