1 porcja
20 minut

KASZA KUSKUS Z JAJKIEM, FIGĄ I PARÓWKĄ

Składniki

  • 4 łyżki kaszy kuskus + woda do zalania
  • 1 jajko
  • 1 parówka Maestro z kurczakiem
  • 1 figa świeża
  • 1 pomidor (opcjonalnie)
  • 1 garść rukoli
  • 1 łyżeczka z oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka startego parmezanu
  • sól morska, pieprz, oregano

PRZYGOTOWANIE:

 

1. Kaszę zalej wrzątkiem i odstaw na kilka minut, aż wsiąknie wodę.

2. Parówkę włóż do wody i ugotuj. Następnie pokrój na mniejsze części.

3. Jajko ugotuj na twardo, obierz ze skorupki i przekrój na 4 części.

4. Figę umyj i podziel na ósemki.

5. Kaszę wymieszaj z przyprawami. Na nią wyłóż kawałki parówki oraz części jajka i figi. Całość posyp parmezanem, rukolą i skrop oliwą z oliwek.

6. Śniadanie możesz wzbogacić jeszcze dodatkowo w wartościowe warzywo, dodając np. soczystego pomidora pokrojonego w łódeczki.