1 porcja
30 minut

LECZO PARÓWKOWO-PIECZARKOWE

Składniki

  • 5 parówek Maestro
  • 6-7 większych pieczarek
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1/4 żółtej papryki
  • 2 łyżki masła
  • sól i ostra papryka do smaku
  • pół łyżeczki majeranku
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • woda

PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle. Następnie dodać pokrojone w plasterki parówki i drobno pokrojone obie papryki. Podlać wodą ( tyle by zakrywała ona parówki i pieczarki ). Doprawić do smaku sola i papryka ostrą, majerankiem. Gotować na małym ogniu około 10-15 minut. Na końcu dodać przecier pomidorowy rozmieszany w pół szklanki wody. Wszystko dokładnie wymieszać.  Podawać na ciepło z ulubionym pieczywem. Z powodzeniem można leczo zamknąć w słoiku :)

AUTOR: