2 porcje
20 minut

OMLET Z MINI MOZARELLĄ, POMIDORAMI, PAPRYKĄ I PARÓWKAMI Z SZYNKI

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 opakowanie mini mozzarelli (150 g)
  • 1 pomidory
  • 2 ostre papryczki
  • 1 parówka z szynki
  • 1 łyżeczka masła
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • ulubiona zielenina - na posypanie

PRZYGOTOWANIE:

1

Piekarnik nagrzej do 180 stopni.

 

2

Jajka wbij do dużej miski. Dopraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Ubij trzepaczką na jednolitą masę.





 

3

Parówkę pokrój w plastry i delikatnie podsmaż na patelni. Formę do pieczenia wysmaruj masłem. Przelej na nią masę jajeczną.

 

4

Podpieczone parówki ułóż na wierzchu masy jajecznej. Następnie kulki mozzarelli odcedź z zalewy i również ułóż na wierzchu masy.

 

5

Pomidora pokrój na plasterki i ułóż na wierzchu masy jajecznej. Całość posyp posiekanymi w paski kawałkami pikantnej papryki.

 

6

Wstaw do piekarnika i piecz 20 minut, aż mozzarella dobrze się rozpuści. Na koniec możesz całość posypać świeżą ulubioną zieleniną!

 

Smacznego!