1 porcja
15 minut

PARMEZANOWE TACOS Z PARÓWKĄ, OLIWĄ CZOSNKOWĄ I RUKOLĄ NA TOŚCIE FRANCUSKIM

Składniki

  • 2 tosty wieloziarniste
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mleka
  • szczypta soli morskiej i pieprzu
  • 4 pełne łyżki startego parmezanu
  • 2 garści rukoli
  • oliwa czosnkowa w spray'u
  • 1 parówka Maestro Classic
  • 1 parówka Maestro z Kurczakiem

PRZYGOTOWANIE:

1

Na patelnię wyłożyć po łyżce parmezanu i wyrównać na kształt koła. Smażyć chwilę, najpierw z jednej strony, aż ser się lekko roztopi, przyrumieni i będzie łatwo odchodził z patelni, następnie z drugiej.


2

Usmażone placuszki serowe wygiąć na kształt miseczek i odstawić do ostygnięcia (w tym czasie one się usztywnią i przybiorą formę tacos).





3

Jajko wymieszać z mlekiem, solą i pieprzem. Tosty dobrze wymoczyć w masie i smażyć na rozgrzanej patelni (jeśli jest potrzeba, to z dodatkiem masła klarowanego).


4

Rukolę umyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym i spryskać oliwą czosnkową. Wyłożyć na gotowe tosty francuskie.


5

Do parmezanowych tacos włożyć ugotowane i pokrojone w plasterki parówki i położyć na rukoli.


Smacznego!