Składniki
- 2 tosty wieloziarniste
- 1 jajko
- 3 łyżki mleka
- szczypta soli morskiej i pieprzu
- 4 pełne łyżki startego parmezanu
- 2 garści rukoli
- oliwa czosnkowa w spray'u
- 1 parówka Maestro Classic
- 1 parówka Maestro z Kurczakiem
PRZYGOTOWANIE:
1
Na patelnię wyłożyć po łyżce parmezanu i wyrównać na kształt koła. Smażyć chwilę, najpierw z jednej strony, aż ser się lekko roztopi, przyrumieni i będzie łatwo odchodził z patelni, następnie z drugiej.
2

Usmażone placuszki serowe wygiąć na kształt miseczek i odstawić do ostygnięcia (w tym czasie one się usztywnią i przybiorą formę tacos).
3
Jajko wymieszać z mlekiem, solą i pieprzem. Tosty dobrze wymoczyć w masie i smażyć na rozgrzanej patelni (jeśli jest potrzeba, to z dodatkiem masła klarowanego).
4
Rukolę umyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym i spryskać oliwą czosnkową. Wyłożyć na gotowe tosty francuskie.
5
Do parmezanowych tacos włożyć ugotowane i pokrojone w plasterki parówki i położyć na rukoli.
Smacznego!