2 porcje
30 minut

CROISSANT Z ZAPIEKANĄ PARÓWKĄ I KOZIM SEREM, RUKOLĄ I DŻEMEM TRUSKAWKOWYM

Składniki

  • 2 croissanty
  • 2 parówki Maestro z szynki
  • 4 plasterki sera koziego
  • dżem truskawkowy
  • 1 łyżka masła

PRZYGOTOWANIE:

 

1. Nastaw piekarnik na około 200stopni.

2. Przygotuj wszystkie składniki.

3. Parówki i plastry sera koziego włóż do piekarnika i piecz aż się zarumienią. Wyjmij.

4. Croissanty rozkrój i połówkę każdego posmaruj masłem.

5. Układaj pokolei umytą i osuszoną rukolę, połowę parówki (rozciętej wzdłuż), plaster sera i dżem.

6. Następnie wyłóż drugą połowę parówki, ser, dżem, rukolę i zamknij croissanta.