4 porcje
10 minut

PIECZONE PARÓWKI NA PATYKU PODANE Z GUACAMOLE (PASTĄ Z AWOKADO)

Składniki

  • 4 parówki Maestro z szynki
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 pomidory
  • 1 mała cebula czerwona
  • 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
  • sok z ½ limonki
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta soli morskiej i pieprzu
  • chili (opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE:

1. Parówki pokrój na mniejsze kawałki i upiecz w piekarniku.
2. W tym czasie pokrój składniki na guacamole.
3. Awokado rozkrój na pół, wyjmij łyżką ze skóry, pozbądź się pestki i pokrój na kawałki.
4. Pomidory umyj, pozbądź się twardych części i pokrój w małą kostkę.
5. Cebulę i kolendrę drobno poszatkuj.
6. Wyciśnij sok z limonki, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i dopraw solą i pieprzem.
7. Jeśli lubisz ostre dania, możesz dodać odrobinę chili.
8. Całość wymieszaj.
9. Upieczone parówki nadziej na wykałaczki, maczaj w meksykańskim dipie i podawaj z ulubionym pieczywem.

Smacznego!