2 porcje
30 minut

PIEROŻKI FRANCUSKIE Z PIECZARKAMI I PARÓWKĄ Z SZYNKI

Składniki

  • 1 ciasto francuskie o obniżonej zawartości tłuszczu
  • 2 parówki Maestro Classic
  • 8 pieczarek
  • 1 cebula
  • pieprz, sól morska
  • ketchup

PRZYGOTOWANIE:

1. Cebulę drobno posiekaj.

2. Obierz pieczarki i również pokrój w małą kosteczkę.

3. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy i podsmaż cebulkę, następnie dodaj pieczarki, pieprz, sól i smaż aż do zarumienienia.

4. Rozgrzej piekarnik do 180stopni.

5. Ciasto francuskie podziel na 8 kwadratów.

6. Do gotowego farszu dodaj drobno posiekane parówki. Farsz nakładaj na każdy kwadrat, zlepiaj palcami, a następnie widelczykiem, na kształt pierogów.

7. Gotowe pierożki nakładaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.  Piecz około 20-30 minut. Upieczone podawaj z ketchupem.