2 porcje
30 minut

ZAPIEKANA BUŁKA Z JAJKIEM, PARÓWKĄ I CUKINIĄ

Składniki

  • 2 duże bułki
  • 2 parówki Maestro Classic
  • 4 małe jajka (lub 2 duże)
  • 1/3 cukini
  • kawałek sera żółtego
  • szczypta soli i pieprzu
  • 2 łyżki ketchupu

PRZYGOTOWANIE:

 

1. Nastaw piekarnik na około 190stopni.

2. W tym czasie wydrąż środek każdej bułki.

3. Wysmaruj je ketchupem i wyłóż startym serem

lub porwanym na paski.

4. Dodaj plasterki parówek oraz startą cukinię (lub pokrojoną w paski).

5. Na koniec dodaj jeszcze jedną warstwę sera i wbij jajko (jeśli bułka jest duża i starczy miejsca - można wbić dwa małe).

6. Można też wbić po jednym jajku do każdej bułki, a z trzeciego jajka rozbełtać samo białko i wysmarować nim za pomocą pędzelka bułkę).

7. Wierzch posyp solą i pieprzem i tak przygotowane bułki włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj do momentu aż białko jajka się zetnie (żółtko powinno być na tyle miękkie, aby po wyjęciu bułki i jej rozkrojeniu, żółtko się rozlało).