5 porcji
40 minut

PARÓWKI W NALEŚNIKU Z SOSEM SEROWYM

Składniki

  • 1 opakowanie parówek z szynki Maestro
  • olej do smażenia
  • Naleśniki
  • 5 jajek
  • szczypta soli
  • 3 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • Sos serowy
  • 400 gram śmietany 12%
  • 45-40 dag sera żółtego
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

1

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy ze sobą do uzyskania jednolitej, półpłynnej masy.


2

Naleśniki smażymy na rozgrzanej odrobinie oleju na patelni.






3

Parówki podgrzewamy, odsączamy z nadmiaru wody oraz kroimy w kostkę.



4

Przygotowujemy sos serowy: ser trzemy na tarce na grubych oczkach, śmietanę dokładnie roztrzepujemy. Mieszamy te składniki i doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.



5

Pokrojone parówki wraz z sosem serowym zawijamy w naleśniki. Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 20-25 min w 190 st C. Gotowe naleśniki posypujemy posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem.

Smacznego!