2 porcje
30 minut

PIECZARKI Z KABANOSEM, CUKINIĄ I FETĄ

Składniki

  • 4 duże pieczarki
  • 4 kabanosy maestro Henryk Kania
  • 1 niewielka cukinia
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 50 g fety
  • oliwa z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki oregano
  • 0,5 łyżeczki bazylii
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku

PRZYGOTOWANIE:

1

Na patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy.


2

Pieczarki smażyć z każdej strony na złocisty kolor. Zdjąć z patelni i posolić.






3

Kabanosy, cukinię i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Przyprawić solą, oregano oraz czosnkiem.

4

Fetę pokroić w kostkę, dodać do gotowego farszu i nadziać nim usmażone pieczarki.

Smacznego!