Konkurs
2 porcje
20 minut

SAŁATKA Z WINOGRONAMI "ZAGŁĘBIE LUBLIN"

Składniki

  • SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ:
  • 2 garści rukoli
  • 80 g Kabanosków Maestro Henryk Kania Uwertura Klasyczna
  • 100 g mini mozzarelli
  • 16-18 owoców miechunki
  • 12-14 zielonych winogron rodzynkowych
  • 2-3 łyżki obranych pistacji
  • SKŁADNIKI NA DRESSING:
  • 4 łyżki oleju z ryżu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka octu winnego białego
  • 1 płaska łyżeczka syropu klonowego
  • sól, świeżo mielony pieprz

PRZYGOTOWANIE:

1

Czosnek przeciskamy przez praskę, a następnie łączymy z pozostałymi składnikami dressingu.


2

Kulki mozzarelli odsączamy z zalewy, osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie przekrawamy na połówki.





3

Kabanosy kroimy na ukośne kawałki długości około 1 cm długości.


4

Owoce miechunki obieramy z osłonek, a winogrona przekrawamy na połówki.


5

Pistacje siekamy na mniejsze kawałki.


6

Na półmisek wykładamy naprzemiennie wszystkie składniki sałatki, a następnie polewamy ją przygotowanym dressingiem.


Smacznego!

Autor: