4 porcje
30 minut

SZASZŁYKI Z KIEŁBASĄ I PIECZARKAMI

Składniki

  • 4 sztuki kiełbasy śląskiej Henryka Kani
  • 2 cebule
  • 1 czerwona papryka
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 1/2 cukini
  • garść małych pieczarek
  • ulubiona przyprawa do grilla, sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

1

Paprykę umyć, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne, pokroić na duże kawałki.


2

Pomidorki umyć i przekroić na połowę. Cukinię pokroić.






3

Pieczarki obrać, przekroić każdą na 3-4 kawałki. Cebulę obrać, pokroić na 8 części.

4

Kiełbasę pokroić po skosie na grube plastry. Na patyczki do szaszłyków nabijać warzywa z kiełbasą naprzemiennie wg uznania do wyczerpania wszystkich składników.

5

Szaszłyki kłaść na rozgrzanym grillu i grillować około 7-10 minut z każdej strony. Smacznego!

Smacznego!