2 porcje
50 minut

FASZEROWANA PAPRYKA Z KABANOSEM

Składniki

  • czerwona papryka - 2 szt
  • chleb - 4 kromki
  • czosnek - 4 ząbki
  • kabanosy pieczone Maestro - 4 szt
  • szczypta ostrej papryki
  • 250 g startego sera żółtego
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki

PRZYGOTOWANIE:

1. Papryki rozcinamy na połowę i wydłubujemy środek.
2. Kromki chleba smarujemy niezbyt obficie oliwą i podpiekamy na patelni do zarumienienia. Po podpieczeniu nacieramy czosnkiem.
3. Kabanosy kroimy w drobne kosteczki, ser trzemy na tarce. Dodajemy grzanki.
4. Wymieszane składniki (farsz) wkładamy do środka wydrążonych papryk. Delikatnie posypujemy ostrą papryką.
5. Całość wkładamy do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy ok 40 minut.

Smacznego!

Polecany produkt: