1 porcja
20 minut

PIECZONE GRUSZKI NADZIEWANE OSCYPKIEM I ORZECHAMI W MIODZIE OWINIĘTE PLASTREM PARÓWKI

Składniki

  • 2 małe gruszki
  • 12
  • łyżki miodu
  • garść orzechów włoskich
  • ½ oscypka
  • 1 parówka z szynki od Henryka Kani

PRZYGOTOWANIE:

1. Gruszki umyj, przekrój na pół i wydrąż środek.

2. Miód wylej na rozgrzaną patelnię, dodaj orzechy i chwilkę karmelizuj.

3. Oscypka pokrój na mniejsze kawałki i dodaj na patelnię.

4. Smaż jeszcze chwilkę i zdejmij.

5. Parówkę pokrój wzdłuż w cienkie plastry.

6. Każdą połówkę gruszki wyłóż masą orzechowooscypkową
i owiń parówką.

7. Nafaszerowane owoce połóż na blaszkę i włóż do rozgrzanego piekarnika na 200stopni.

8. Piecz około 15 minut (w zależności jak miękka i dojrzała jest gruszka i jak szybko ser się
delikatnie rozpuści).