3 porcje
20 minut

ŚWIĄTECZNA JAJECZNICA Z BOCZKIEM I KABANOSAMI

Składniki

  • Kilka suszonych pomidorów
  • 1 ząbek czosnku
  • Suszona bazylia
  • 6 jajek
  • 2 łyżki kremówki
  • Starty parmezan
  • Sól, pieprz
  • 2 łyżki klarowanego masła
  • 4 kabanoski Maestro
  • 100 g boczku
  • Kilka listków świeżej bazylii

PRZYGOTOWANIE:

1

Pomidory kroimy w plasterki, czosnek siekamy i mieszamy pomidory z czosnkiem i odstawiamy. Jajka, kremówkę i parmezan roztrzepujemy widelcem i przyprawiamy solą i pieprzem.

 

2

Na jednej patelni rozgrzewamy masło i dodajemy pokrojony w kostkę boczek oraz kabanosy i chwilę podsmażamy a następnie wlewamy roztrzepaną masę z jajkami.




3

Na drugiej - suchej patelni podgrzewamy na małym ogniu pomidory z dodatkami.

4

Gorącą jajecznicę przekładamy na talerz a na nią nakładamy zawartośc patelni z pomidorami, posypujemy resztą sera i bazylią.

Smacznego!

Polecany produkt:

Kabanosy