7 porcji
1 godzina

WYTRAWNE PLACKI O SMAKU PIZZY

Składniki

  • 120 g kabanosów o smaku sera chedar
  • 200 g pieczarek
  • solidna garść startego na tarce żółtego sera
  • 2 jajka
  • 9 łyżek mąki pszennej
  • szczypta sody proszku do pieczenia
  • pół czerwonej papryki
  • 1 cebula
  • 1 szklanka wody
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

1

Pieczarki i cebulę drobno pokroić, podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju.


2

Do miski wsypać mąkę, sól, pieprz, proszek do pieczenia, wlać wodę i wbić całe jajka. Wymieszać ciasto łyżką.





3

Następnie dodać starty żółty ser, przesmażone pieczarki i cebulę, drobno pokrojoną paprykę i kabanosy. Wszystko wymieszać. Ciasto będzie dość zwarte.


4

Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Łyżką wykładać porcje ciasta, lekko spłaszczać. Smażyć na średnio rozgrzanym palniku (u mnie elektryczny ustawiony na 3) ma złoty kolor z obu stron.


Smacznego!

AUTOR PRZEPISU:

                            Zrób to smacznie