2 porcje
30 minut

ZAPIEKANE ROLADKI Z SZYNKI ZE SZPARAGRAMI

Składniki

  • 1 opakowanie szynki wędzonej Maestro
  • pęczek zielonych szparagów
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • SOS:
  • 2 ząbki czosnku
  • jogurt 150 ml
  • majonez 150 ml
  • natka pietruszki
  • pieprz (do smaku)

PRZYGOTOWANIE:

1. Szparagi umyć i odciąć końcówki. Następnie zalać niewielką ilością wody, posolić i gotować 7-10 minut.
2. Ugotowane szparagi odsączyć iprzełożyć do miski z zimną wodą, w celu wystudzenia.
3. Po ostudzeniu na plastry szynki ułożyć szparagi i zawinąć w roladki.
4. Roladki związać szczypiorkiem.
5. Ułożone w naczyniu roladki wsadzamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy 20-25 minut.
7. Przygotować sos czosnkowy mieszając wszystkie składniki ze sobą.
8. Podajemy polane sosem czosnkowym lub koperkowym. Posypujemy dla ozdroby szczypiorkiem.

Smacznego!

Polecany produkt: