Składniki
- 120 g kabanosów o smaku sera chedar
- 200 g pieczarek
- solidna garść startego na tarce żółtego sera
- 2 jajka
- 9 łyżek mąki pszennej
- szczypta sody proszku do pieczenia
- pół czerwonej papryki
- 1 cebula
- 1 szklanka wody
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
1
Pieczarki i cebulę drobno pokroić, podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju.
2

Do miski wsypać mąkę, sól, pieprz, proszek do pieczenia, wlać wodę i wbić całe jajka. Wymieszać ciasto łyżką.
3
Następnie dodać starty żółty ser, przesmażone pieczarki i cebulę, drobno pokrojoną paprykę i kabanosy. Wszystko wymieszać. Ciasto będzie dość zwarte.
4
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Łyżką wykładać porcje ciasta, lekko spłaszczać. Smażyć na średnio rozgrzanym palniku (u mnie elektryczny ustawiony na 3) ma złoty kolor z obu stron.
Smacznego!
AUTOR PRZEPISU: