Składniki
- 5 jaj ugotowanych na twardo
- 1 puszka groszku
- 200 g szynki
- 200 g startego żółtego sera
- 1 cebula
- szczypiorek
- Sos
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
1
Jaja ścieramy na tarce na grubych oczkach.
2

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
3
Szynkę kroimy w większą kosteczkę, a szczypiorek drobno siekamy.
4
Na dno szerokich szklanek wsypujemy po równo nasze starte jajka, następnie odsączamy groszek z zalewy i ten również dzielimy na 5 części.
5
Na groszku układamy szynkę pokrojoną w kosteczkę, następnie cebulę i sos przygotowany ze składników podanych powyżej.
6
Na sosie układamy wiórki żółtego sera i całość posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego!
Autor przepisu: