4 porcje
50 minut

ZUPA CEBULOWA Z KABANOSEM PEPPERONI

Składniki

  • bulion - 1,5 L
  • cebula - 6 szt.
  • pomidory w puszcze - 1 puszka
  • czosnek - 4 ząbki
  • sól, pieprz, papryka - do smaku
  • oregano - 1 łyżka
  • mąka - 1/3 szklanki
  • kabanosy Maestro pepperoni - 3 szt
  • śmietana - 1/3 szklanki
  • masło - 6 łyżek
  • liśc laurowy - 1 szt
  • tymianek - 1 łyżka

PRZYGOTOWANIE:

1. Cebulę obrać i pokroić, dodać zmażdżony czosnek i dusić na maśle do uzyskania miękkości (do 30 minut). Cały czas mieszać i pilnować, aby zbytnio nie zarumienić cebuli.
2. Oprószyć delikatnie mąką, wlać pomidory z puszki wraz z zalewą i przyprawić.
3. Wlać bulion i gotować ok 20 minut.
4. Kabanosy pokroić w prążki i dodać do zupy pod koniec gotowania.
5. Doprawić śmietaną.

Smacznego!

Polecany produkt: