Bagietka z grilla nadziewana kiełbasą

Czas przygotowania: 45 minut

Liczba porcji: 2

Składniki:

  • 1 bagietka krótka (około 25 cm)
  • 1 kiełbasa (około 200 g)
  • 2 łyżeczki masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Wyrównać długość bagietki i kiełbasy, odcinając ich końce.
  2. Bagietkę i kiełbasę przekroić na 2 równe części.
  3. Wydrążyć miąższ z obu części bagietki.
  4. Miękkie masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
  5. Wnętrze bagietki wysmarować przygotowanym masłem czosnkowym,
    a następnie włożyć do środka kiełbasę.
  6. Bagietkę owinąć w folię aluminiową i położyć na ruszt. Grillować około
    30 minut.
  7. Podawać na ciepło, z dodatkiem surówki lub grillowanych warzyw.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *