Czas przygotowania: 45 minut
Liczba porcji: 2
Składniki:
- 1 bagietka krótka (około 25 cm)
- 1 kiełbasa (około 200 g)
- 2 łyżeczki masła
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Wyrównać długość bagietki i kiełbasy, odcinając ich końce.
- Bagietkę i kiełbasę przekroić na 2 równe części.
- Wydrążyć miąższ z obu części bagietki.
- Miękkie masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
- Wnętrze bagietki wysmarować przygotowanym masłem czosnkowym,
a następnie włożyć do środka kiełbasę. - Bagietkę owinąć w folię aluminiową i położyć na ruszt. Grillować około
30 minut. - Podawać na ciepło, z dodatkiem surówki lub grillowanych warzyw.
Najnowsze komentarze