wtorek, 18 września 2018

Henryk Kania, Disney i konkurs dla szkół podstawowych

Ruszył konkurs dla szkół podstawowych w gminie Pszczyna i Goczałkowice organizowany przez ZM Henryk Kania S.A. W akcję włączył się także Urząd Miasta Pszczyna. Wyniki – pod koniec listopada.

Konkurs „Pomysł na zdrowe śniadanie”, inspirowany wprowadzeniem do sprzedaży linii produktów Henryka Kani z logo Disney’a, skierowany jest do uczniów klas 1-3 szkół podstawowych w gminie Pszczyna i gminie Goczałkowice. Każda klasa, która weźmie udział w konkursie, ma za zadanie przygotowanie zdrowego śniadania, a następnie sfotografowanie go i spisanie przepisu.

Pod koniec listopada jury, w skład którego wejdą przedstawiciele Miasta i ZM Kania, wybierze trzy najlepsze ich zdaniem prace. Oceniane będą m.in. kreatywność, walory wizualne dania oraz estetyka. Zwycięskie klasy otrzymają dofinansowania do wycieczek, a każdy z uczniów wyróżnionych klas paczkę z niespodzianką.

Linia produktów od Henryka Kani z logo Disney’a stworzona specjalnie z myślą o dzieciach, to nie tylko uwielbiane przez nie postacie z bajki „Kraina Lodu”, ale także – a może nawet przede wszystkim – unikalna na rynku jakość produktów, które spełniają bardzo wyśrubowane normy. Potwierdzeniem są krótka etykieta i wysoka mięsność. W ofercie znajdują się parówki, schab delikatny oraz polędwica drobiowa.