poniedziałek, 09 lipca 2018

Konkurs ZM Kania dla studentów rozstrzygnięty!

Projekty studentów architektury wnętrz Bielskiej Wyższej Szkoły im. J. Tyszkiewicza od kilku lat zdobywają uznanie znaczących firm. Aktualnie pomysły młodych projektantów docenił wiodący producent wyrobów wędliniarskich – Zakład Mięsny Henryk Kania S.A.

W ramach współpracy bielskiego „Tyszkiewicza” i ZM Henryk Kania S.A., studenci architektury wnętrz, w semestrze letnim, pracowali nad  stworzeniem standu na mięsne przekąski. – Cieszymy się, że realizujemy projekt konkursowy wspólnie z BWS, która jest cenioną szkołą zarówno w regionie, jak i w województwie. Dla nas to także kolejna cegiełka w budowie polityki społecznej działalności naszej Spółki, w której ważnym ogniwem jest właśnie współpraca ze środowiskiem akademickimskomentowała Dominika Rąba, wiceprezes ZM Henryk Kania S.A.

Zwycięski projekt nagrodzony został 6 lipca 2018, podczas oficjalnego rozstrzygnięcia konkursu, kwotą 2.000 zł za I oraz 1.500 zł i 1.000 zł za kolejne miejsca na podium. Nagrody wręczał przewodniczący jury - dr hab. sztuki Marek Błażuckioraz Paweł Sikora, PR Manager ZM Kania.

Efekty są nadspodziewanie dobre. Osobiście jestem bardzo zadowolony z pracy studentów, tym bardziej, że ten konkurs jest najtrudniejszy spośród tych przeprowadzonych dotychczas – podsumował wyniki członek jury oraz wykładowca BWS - prof. dr. hab. Jerzy Swałtek.

Public Relations Manager